Meteen naar de inhoud
Home » Migraine structureel verlichten » Migraine symptomen herkennen

Migraine symptomen herkennen

Migraine symptomen zijn nogal divers en als zodanig wordt migraine vaak niet direct herkent en ook niet adequaat behandeld. Duizeligheid, koorts, pijn in en rond het oog en effecten op de spraak zijn enkele migraine symptomen welke al vroeg in het leven van een kind een grote boosdoener kunnen zijn qua levenskwaliteit. Ook bij en door corona manifesteren de symptomen zich frequenter. 

De traditionele aanpak van de migraine behandeling omhelst 4 stappen van verschillende soorten migraine-pillen allemaal pijnstillers of dagelijkse medicijnen. Het onderdrukken van migraine symptomen is niet iets wat je echt verder helpt. Kijk maar eens naar de migraine-aanval statistieken. Je oude leven met die perfecte gezondheid krijg je er niet mee terug. Leer eerst meer over de oorzaak migraine na 25 jaar ervaring met een meer structurele manier van behandelen. Stel een oude innerlijke aanpak voor met haar oorsprong vanuit het Oude Egypte. Lees de aanbevelingen van cliënten waaronder die van oogmigraine of clusterhoofdpijn. 

Hoofdpijn aanbevelingen

Een bijkomend probleem is dat de verschillende soorten hoofdpijn: migraine, oogmigraine, spanningshoofdpijn en sinus hoofdpijn niet altijd makkelijk te onderscheiden zijn.

migraine symptomen
migraine symptomen

Migraine symptomen voordat de aanval toeslaat

Naar schatting worden in 40%-60% van de aanvallen deze vooraf gegaan door waarschuwingen welke uren tot dagen kunnen aanhouden. De migraine symptomen kunnen zijn:

 1. slaperigheid
 2. prikkelbaarheid
 3. moeheid
 4. depressie of euforie
 5. slechte concentratie
 6. gapen
 7. hunkeren naar zoet of hartig voedsel
 8. misselijkheid 
 9. vaker plassen
 10. overgeven
 11. diarree
 12. bleek gezicht
 13. koude handen
 14. koude voeten
 15. gevoeligheid voor licht en geluid
 16. gevoeligheid voor geuren
 17. knipperend, felgekleurd licht in een zigzag patroon
 18. gevoel naalden te voelen in handen, nek en schouders
 19. minder goede werking van de zintuigen en zichzelf terug trekken in slaapkamer
 20. verlies van concentratie – en jezelf gedesoriënteerd voelen en moeite hebben met spreken
 21. een langzaam uitspreidende blinde vlek qua gezichtsvermogen
 22. problemen met coördinatie en jezelf uit balans voelen
 23. moeite hebben met spreken
 24. verlies van bewustzijn in zeldzame gevallen
migraine aanval oorzaak
migraine aanval oorzaak

Symptomen migraine en de duur

Niet alle mensen ervaren deze migraine symptomen als ze migraine hebben en ze komen meestal niet allemaal tegelijk voor. De symptomen kunnen tussen de vier en drie dagen duren. Ze zullen meestal verdwijnen als de hoofdpijn verdwijnt. De duur hangt af van de mate van emotioneel hartzeer. Een belangrijke oorzaak van de gevoeligheid daarin. Hiertoe is spiritueel ontwaken nodig. Veel migraine patiënten hebben daar niets mee, omdat ze boos zijn op het Universum. 

migraine aanval oorzaak en noodzaak spiritueel ontwaken
migraine aanval oorzaak en noodzaak spiritueel ontwaken

Symptomen gedurende de migraine aanval

 1. pijn aan 1 kant van het hoofd (2/3)
 2. pijn aan beiden kanten van het hoofd (1/3)
 3. een intense kloppende of stekende pijn
 4. pijn bij het voorhoofd, bij 1 oog of achter op het hoofd bij de nek
 5. een typische aanval duurt 4 tot 72 uur

Het kan moeilijk zijn om het verschil vast te stellen tussen migraine en een andere vorm van hoofdpijn (zoals een spanning of sinushoofdpijn). Je denkt misschien dat jouw hoofdpijn sinushoofdpijn is, maar het is waarschijnlijker dat het migraine hoofdpijn is. In tegenstelling tot andere hoofdpijnen, komt migraine meestal aan één kant van je hoofd voor. Dit is 1 van de belangrijkste migraine symptomen. Om de soort hoofdpijn vast te stellen. 

Symptomen na de aanval

 1. gevoel van totale uitputting tot wel 7 dagen na de migraine-aanval.
 2. het ervaren van een zeurende hoofdpijn in combinatie met gevoeligheid voor licht en geluid
 3. vermoeide pijnlijke spieren tot 2 dagen na de aanval

In extreme gevallen kan de migraine aanval 3 dagen duren en regeert de patient niet op de traditionele behandeling. Dit type migraine is bekend onder de naam Status Migrainosus. Je dient dan naar het ziekenhuis te gaan voor pijnbestrijding en je vocht balans terug op order te brengen door het vele overgeven. Dit zijn de meeste ernstige migraine symptomen

Als je meer dan 15 dagen per maand migraine hebt is er sprake van chronische migraine. Je hebt volgens de reguliere behandelmethode dan grote hoeveelheid dagelijkse medicijnen nodig om de aanvallen te voorkomen. Helaas kan dit weer lijden tot meer hoofdpijn.

Samenvattend

Migraine wat te doen? Profiteer van 25 jaar ervaring als genezend medium. De echte migraine oorzaak wordt aangepakt. Als je de oorzaak hebt aangepakt, kan je een oplossing ontwikkelen. Dat is wat we de afgelopen 15 jaar hebben gedaan. Onderneem actie en open de deur om je aanvallen voor de rest van je leven te stoppen! Klik op de vooruit of achteruit symbolen naast de handen om alle aanbevelingen te lezen. 

Wat te doen bij migraine? Heb je last van duizeligheid, koorts, misselijkheid, overgeven, je spraak of pijn in en rond een oog of beiden ogen? Wat te doen bij migraine? Ga eerst naar je huisarts voor de diagnose en maak daarna een afspraak voor een intake in mijn praktijk met een eerste behandeling! Om jouw migraine hoofdpijn onder controle te krijgen dien je eerst te letten op de verschillende migraine symptomen !