Meteen naar de inhoud
Home » Migraine structureel verlichten » Migraine aanval innerlijk aanvallen!

Migraine aanval innerlijk aanvallen!

Een migraine aanval is zeer intens of heftig voor mensen. Migraine hoofdpijn is de meest voorkomende neurologische aandoeningen in de westerse wereld. Het komt meer voor dan diabetes, epilepsie en astma te samen. Het ziektebeeld behoort daarom tot de top 20 van meest invaliderende medische aandoeningen ter wereld. Leer meer over de echte oorzaak  en de migraine symptomen. Hoe kan je migraine aanvallen stoppen? Wat zijn migraine tips voor de verschillende fasen? Wat is de reguliere aanpak voor met of zonder aura en welke pillen krijg je voorgeschreven? Ook voor oogmigraine of clusterhoofdpijn ben je van harte welkom in mijn praktijk. Het is erger dan een gewone hoofdpijn. Een aanval komt meestal ongeveer een tot vier keer per maand voor. De pijn is vaak kloppend en aan één of beide zijden van het hoofd.

Jammer genoeg zijn veel werkgevers het niet eens met het idee dat “een beetje hoofdpijn” een persoon dagenlang volledig kan buitenspel zetten. De misvatting dat migraine gewoon slechte hoofdpijn is, is gebruikelijk in de samenleving.

migraine aanval
migraine aanval

Kinderen voelen zich vaak duizelig of ziek in hun maag. Tijdens de hoofdpijn zijn sommige kinderen gevoelig voor licht, geluid of geuren en willen ze slapen. Als ze wakker worden, voelen ze zich meestal beter. De aanval duurt 30 minuten tot 6 uur, maar sommige kunnen wel 72 uur duren.

Migraine aanval en aantal in Nederland

Meer dan 10% van de Nederlandse bevolking heeft jaarlijks last van migraine. Dit betreft ongeveer 1.700.000 Nederlanders. Een klein percentage heeft migraine aanvallen achter elkaar. Zoals bij Paroxysmale hemicrania hoofdpijn. De gemiddelde frequentie is twee aanvallen per maand. Iedereen kan ooit in zijn leven wel een één of twee aanvallen krijgen. We spreken echter pas van migraine wanneer dergelijke migraineaanvallen regelmatig voorkomen.

Kies voor een innerlijke blik om migraine aanvallen te reduceren

In onderstaand figuur tref je een 7 lagen structuur aan van hartzeer welke ons leven onbewust aanstuurt. Dit geldt zeer zeker ook voor jouw migraine aanvallen waarbij emoties een belangrijke rol spelen. Heb je in de kindertijd een fysiek ongeluk gehad waarbij jouw hoofd flink is geraakt dan is dat een mogelijk tweede oorzaak.

migraine oorzaken en noodzaak spiritueel ontwaken
migraine oorzaken en noodzaak spiritueel ontwaken

Migraine aanval statistieken man en vrouw

  • Meer dan de helft (54%) van patiënten ervaart één of meerdere aanvallen per maand en 13% claimt één of meerdere migraine-aanvallen per week (Steiner 2003)
  • Vrouwen hebben meer kans op een migraine-aanval dan mannen – 18% van de vrouwen en 8% van de mannen hebben aanvallen (Steiner 2003)
  • Voor meer dan 90% van alle patiënten heeft het slechts invloed op hun opleiding, carrière en sociale activiteiten.
  • Depressie, angst en slaapstoornissen komen vaak voor bij mensen met chronische migraine. (meer dan 15 dagen per maand)
  • Depressie komt drie keer vaker voor bij mensen met aanvallen of ernstige hoofdpijn dan bij gezonde personen (WHO, Fact sheet 277, maart 2004)
  • Iets meer dan een derde (34,3%) van de migrainepatiënten ondervindt moeilijkheden of discriminatie op het werk vanwege hun aandoening (The Migraine Trust, 2004). Minder dan 10% van de patiënten kunnen normaal doorwerken ondanks een migraine aanval.
  • Zware aanvallen worden door de Wereldgezondheidsorganisatie geclassificeerd als een van de meest invaliderende ziekten, vergelijkbaar met dementie, quadriplegie en actieve psychose (Shapiro & Goadsby, Cephalalgia, september 2007)
  • Onder volwassenen van alle leeftijden is de ziekte 1 van de 20 belangrijkste oorzaken van invaliditeit, uitgedrukt als jarenlang leren leven met een handicap (The World Health Report 2001, WHO)

Klik op aanbevelingen lezen om een indruk op te doen van de ervaringen van cliënten welke jou voor gingen. 

Samenvatting migraine aanval

Kies niet langer voor migraine pillen of migraine medicatie als je veel heftige migraine-aanvallen achter elkaar hebt. Het kan anders! Leer over de oorzaak en de symptomen. Wij nemen acute en chronische klachten serieus.  Onze spirituele migraine tips energetisch behandelen voor alle fasen. Ongeveer 10% van de bevolking heeft last van aanvallen. Bijna 18% van de vrouwen en 8% van de mannen. Er is emotioneel leed en fysieke pijn bij elke vestibulaire migraine aanval !