Meteen naar de inhoud
Home » Migraine structureel verlichten » Wat te doen bij migraine?

Wat te doen bij migraine?

Wat te doen bij migraine en voorkomen is een veel gestelde vraag? Migraine wat te doen is vaak een noodkreet. En ook wat helpt bij migraine? Onderstaand tref je de situatie aan waarin je verzeild raakt als migraine hoofdpijn patiënt. Het ziektebeeld heeft jarenlang of zelfs levenslang een grote impact op je leven. Mits je er mee instemt dat het chronisch is en blijft. Het ziektebeeld heeft een grote invloed op zowel je gezinsleven, gezondheid als financiën. Zeker bij oogmigraine of clusterhoofdpijn. Lees meer over de oorzaak, onze 123 lichtlijn aanpak om migraine te voorkomen en de aanbevelingen van cliënten.

wat te doen bij migraine
wat te doen bij migraine

Aanbevelingen geven antwoord op de vaag wat te doen bij migraine?

Pak de onderliggende oorzaak aan die van onderliggend hartzeer. Lees aanbevelingen een antwoord op de vraag wat doen tegen migraine? 

Familie en vrienden minder zien

Jouw familie is belangrijk voor je. Je weet helaas nooit van te voren wanneer je een aanval of hoofdpijn krijgt. Meestal in weekeinden en vakanties als je tot rust bent gekomen. Je dient dan nee te zeggen tegen familieleden of vrienden, omdat je in bed moet blijven met de gordijnen gesloten. Jouw levensgeluk is door jouw aanvallen helaas kleiner.

Weekeinden en delen van jouw geplande vakanties in bed verblijven in plaats van plezier maken met vrienden, partners of kinderen. Het blijft een zeer moeizaam te plannen sociale agenda. Je bent de wanhoop nabij en vraagt je telkens af : Wat de doen bij migraine? Leuke ontmoetingen en uitjes gaan vaak op het laatste moment aan je voorbij. 

Dit is een patroon waar je mogelijk al heel lang aangewend bent. Je hoeft het evenwel niet te accepteren. Je hebt waarschijnlijk al veel geprobeerd en de hoop op een leven zonder hoofdpijn heb je lang geleden opgegeven. We helpen je graag met het vergroten van je vertrouwen in onze innerlijke zelf-hulp aanpak.

Heb je kinderen (ook werk) waar je voor zorgt dan ontstaat er een schuldgevoel aangezien je minder goed voor ze kan zorgen. Als je kleine kinderen hebt, kan je ze niet van school ophalen en dien je iemand anders te vragen dat te doen. Je bent er dan even niet met een kopje thee zodra ze uit school zijn. Je familie heeft van jouw migraine aanvallen indirect last. Kijkt hier goed naar en wuif het niet weg.

Wat te doen bij migraine op het werk?

Ben je werkzaam bij een bedrijf of werk je voor jezelf dan ontstaat er een schuldgevoel of extra stress. Immers jouw collega’s dienen jouw werkzaamheden over te nemen of je dient je eigen werk onder grote tijdsdruk zodra je weer herstelt bent gereed te krijgen. Zodra je gedurende de werkweek meer dan 1 aanval per maand hebt, wordt deze situatie qua verzuim op je werk en stress voor jezelf al vervelend.

Gezondheid en langdurig pijnstillers slikken

Door het nemen van pijnstillers of ander zwaardere migraine pillen is er een verhoogde kans op een herseninfarct naar mate je ouder wordt. Door de aanvallen of hoofdpijn een aantal keer per maand te doorstaan daalt jouw energieniveau en moet je weer herstellen. Dit is niet goed voor jouw gezondheid en organen. Door jouw ziektebeeld niet te genezen blijf je nog jarenlang je gezondheid op het spel zetten. Voordat de pijnstiller zijn werking doet barst je van de pijn in jouw hoofd.

Gezondheid en langdurig migraine pijnstillers slikken
migraine pillen of pijnstillers

Het instellen van jouw medicijnen is voor artsen een iteratief proces en uiteindelijk kosten dagelijkse medicijnen om aanvallen te voorkomen heel veel geld. Hierdoor verdient de farmaceutische en medische industrie elk jaar wereldwijd miljarden dollars. Ze weten al op voorhand: “Wat te doen bij migraine?”. De artsen maken deel uit van dit systeem. Ze volgen allemaal hetzelfde protocol om jouw aanvallen te behandelen met pijnstillers of uiteindelijk die zware dagelijkse medicijnen. Dit biedt allemaal een tijdelijke verlichting van jouw symptomen en aanvallen!

Reguliere aanpak schrijft altijd medicijnen voor

Artsen kennen de technische aspecten van migraine en ze weten welke pillen de problemen een tijd lang ‘verminderen’. Ze luisteren naar jouw  ervaringen en schrijven je elke keer vanuit hun 4 behandelstappen indien nodig weer een nieuw recept voor.  Ze kunnen je geen definitieve oplossing bieden. Het is in de reguliere zorg een chronische ziekte welke niet meer overgaat. Mits je een vrouw bent en in de overgang komt dan is er een kans dat de aanvallen stoppen. Ik ken evenwel ook patiënten welke juist vanaf de overgang wekelijks aanvallen kregen.

Wat te doen bij migraine en financieel aspect?

Financieel gezien sta je als hoofdpijn patiënt niet altijd stil bij de kosten welke er met jouw ziektebeeld gemoeid zijn. Gedurende jouw leven besteed je afhankelijk van de frequentie, intensiteit en type pijnstillers een vermogen aan jouw aanvallen of hoofdpijn. Elke jaar dien je jouw eigen risico voor de zorgverzekeraar te betalen. Slik je dagelijks medicijnen om de migraine aanvallen te voorkomen dat stijgen de kosten aanzienlijk. Heb je bijwerkingen van de voorgeschreven medicijnen en krijg je daar ook weer extra medicijnen voor dan stijgen te kosten wederom. Bovendien is de kans groot dat je carrière mogelijkheden laat liggen door absentie op het werk, omdat je moet herstellen. Of absentie doordat je artsen dient te bezoeken. Dit betekent aanzienlijke verzuimkosten voor jouw werkgever. Werk je voor jezelf dan merk je het direct in jouw jaaromzet.

Migraine kosten levensduur uitgerekend

Wij bieden een Migraine Kosten Inschatting Berekening afgeleid van jouw persoonlijke situatie. Deze loopt door tot aan de gemiddelde levensverwachting van mannen of vrouwen.

Je hoeft slechts 5 korte gerelateerde vragen te beantwoorden:  

1) hoeveel jaar je al migraineaanvallen hebt 

2) het aantal maandelijkse migraineaanvallen

3) de gemiddelde duur van elke migraine aanval

4) of de migraines in het geval van een vrouw met jouw cyclus samenhangen en 

5) hoeveel dagen in de week je werkt. 

Voor het antwoord op de vraag :”wat te doen bij migraine?” vragen we je 3 vragen te beantwoorden. 3 persoonlijke vragen: je geslacht, jouw geboortedatum en jouw mail adres. Financieel gezien hebben de antwoorden op deze 7 vragen grote invloed op de financiële consequenties gedurende jouw leven. Op basis van deze antwoorden berekenen wij jouw te verwachten financiële uitgaven en tellen alles per fase in jouw leven bij elkaar op. Denk hierbij aan fases voor de overgang, tot je pensioen en na je pensioen. Ook worden ondermeer de absentie kosten en medicijnkosten berekend. Evenals de kosten van doktersbezoeken.

Je ontvangt een PDF document in jouw email inbox. (er is nog een plugin conflict op dit moment). Met deze informatie kan je gegronder kiezen voor een innerlijke aanpak. Hiermee voorkom je mogelijk al deze kosten.

Wat helpt bij migraine?

Zie onderstaande figuur welke dit principe haarfijn uitlegt. Naar oud hartzeer gaan als onderdeel van traumaverwerking.

migraine voorkomen door naar hartzeer te kijken
migraine voorkomen door naar hartzeer te kijken

Wat te doen bij migraine samengevat

Wat te doen bij migraine of wat helpt bij migraine wordt hierdoor nog meer een innerlijke roeping. Migraine wat te doen geeft de hopeloosheid aan. Onderdrukken met medicijnen is niet de oplossing voor jouw migraine aanval. Dit helpt tijdelijk bij migraine voorkomen. Kies voor een innerlijke aan pak en een intake en een behandeling in de praktijk. Dan krijg je het antwoord op wat te doen bij migraine?