Meteen naar de inhoud
Home » Migraine structureel verlichten » Migraine oorzaak

Migraine oorzaak

Oorzaak migraine hoofdpijn en oorzaken soorten hoofdpijnen zijn te vinden op drie niveaus. Aanvallen zijn zeer vermoeiend. De migraine aanval is eigenlijk ondragelijk. Ze verslechteren zeer sterk de kwaliteit van jouw leven. Als kind kan je dit al krijgen al dan niet met lichtflitsen of te wel aura genoemd. Bij 5 tot 10 procent is het eten van invloed en kan door eliminatie de boosdoener worden gevonden. De migraine symptomen bestrijden met pijnstillers of zwaardere migraine medicatie, medicijnen of pillen biedt geen structurele oplossing. Het onbezorgde leven krijg je er niet mee terug. Het beeld leeft vanuit de reguliere geneeskunde dat de pijn ontstaat in de bloedvaten in het hoofd. Vanuit 25 jaar praktijkervaring kijk ik hier anders naar. Wat te doen bij migraine?

Drie oorzaken migraine

  1. Eigenwaarde pijn : extreme situaties van pijn, verveeld voelen, doelstelling al vroeg in leven gerealiseerd; er is geen hoofdoorzaak hiervoor aan te nomen het is een probleem van ons collectief mentaal denken.
  2. Emotionele pijn: gebroken hart qua liefde, niet geliefd voelen, jezelf als een onaardig persoon voelen, jezelf als een onaantrekkelijk persoon zien, ambitie niet vervuld, angsten, koesteren naar erkenning, niet aansluiten bij vrienden en problemen op het werk.
  3. Fysieke pijn: spanning op de schouders, slecht zicht, hoofdpijnen en overgeven.

De oorzaak migraine is in 50% van de gevallen alleen categorie type 3: Fysieke Pijn.

Oorzaak hoofdpijn is in 40% van de gevallen categorie type 3 en type 2: Emotionele Pijn.

De oorzaak hoofdpijn is in 10% van de gevallen categorie type 3,2 en type 1: Eigenwaarde Pijn.

Migraine oorzaak vaak de lage eigenwaarde

Vanuit mijn ervaring in mijn praktijk is de eigenwaarde pijn de meest pijnlijke pijn voor een mens. De pijn wordt vaak verlegd door zelf-medicatie in de vorm van anti-depressiva, alcohol, druks, gokken, sex, slaappillen of teveel eten. Het zogenaamde vluchten of verdoven van de pijn. Het zielsverdriet wordt in dit geval op een emotionele manier afgevoerd. Verlaagd dit nog steeds onvoldoende het zielsverdriet dan ontstaan er ziektebeelden om op een fysieke manier het zielsverdriet geleidelijk af te voeren. Migraine aanvallen of hoofdpijnen zijn daar een voorbeeld van. Dit is een andere taal vanuit het onbewuste. Niet iedereen begrijpt dit direct.

Oorzaak Migraine 1 Hart emotioneel geraakt in vroege kindertijd

In onze kindertijd zijn onze aura’s 10x zo open vergeleken met als we volwassen zijn. In onze vroege kindertijd zijn we hoog sensitief. Het is niet eenvoudig om opnieuw deze sensitiviteit ui de vroege kindertijd als volwassen individu te herbeleven. Het is emotioneel te pijnlijk. De uitdrukking een olifantenhuid hebben geeft de situatie als volwassen goed weer. In vergelijking met kinderen hebben volwassen een olifantenhuid.

Als kind slaan we pijnlijke gebeurtenissen op in ons fysiek lichaam. De samengetrokken compacte energie met daarin veel angst en boosheid zorgt uiteindelijk voor fysieke klachten. De boosheid is zo intens dat het kind besluit “Deze pijn wil ik niet nog een keer voelen” en slaat heel intelligent de energie op in 1 van de 13 gewrichten, 33 wervelschijven, 6 holle organen of 6 solide organen. Jaren later in de rol als volwassen wordt er boosheid geuit richting het ziektebeeld. Hierdoor wordt de pijn uit het verleden nog steeds niet gevoeld. Het is een vluchtroute. De belangrijkste oorzaak van aanvallen en hoofdpijnen.

In het algemeen zijn patiënten zeer boos richting hun migraine en hoofdpijn. Dit lost niets op en houdt de patiënt in het patroon van terugkerende aanvallen.  De kans is groot dat je emotioneel beschadigd bent in het verleden. Vaak heb je een overtuiging:” Ik ben geen aardig persoon” of  “Ik ben een lelijk persoon” en ga je vervolgens andere helpen om aardig gevonden te worden of ga je mooie creatieve producten ontwikkelen om als mooier gezien te worden. Deze 2 mogelijke drijfveren zuigen veel levensenergie weg, doordat er een innerlijk eigenwaarde conflict aan ten grondslag ligt.

onderliggende migraine oorzaak en of oorzaken
onderliggende migraine oorzaak en of oorzaken

Hoofdpijn oorzaken weten? wandel eens terug in de tijd

Op een dag in jouw vroege kindertijd was een volwassen persoon niet aardig tegen jou. Jouw emotioneel aura lichaam stond 10x zo open als dat van die volwassen persoon. Je hebt de boosheid van de volwassen persoon geparkeerd om deze nooit mee te willen voelen. Deze emotionele lading is evenwel over de jaren heen een deel van de persoonlijkheid of van het zelf geworden. Patiënten denken dat ook vaak dat hun oorzaak migraine een hele andere is.

Het zelf is evenwel de verzameling van allergische reacties op de opgeslagen emotionele lading in een persoon. Het karakter van iemand geeft deze allergische reacties weer. Het zelf of het karakter geeft de reacties op de buitenwereld aan. Zodra alle emotionele lading is opgelost kom je in een bewustzijnstoestand zonder verdriet. Zodra we met alle mensen op de planeet in deze bewustzijnstoestand zijn bestaat er geen enkel ziektebeeld meer. En dus ook geen migraine, cluster hoofdpijn, sinus hoofdpijn en spanningshoofdpijn. Alle hoofdpijn oorzaken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Een gevolg van opgeslagen emotionele lading

De echte migraine oorzaken zijn meerdere op elkaar gestapelde gebeurtenissen van een verkeerde identificatie dat je niet aardig bent of niet mooi bent. In feite was het de energie van een andere persoon tijdens de vroege kindertijd welke is opgeslagen in jouw emotionele aura lichaam. Na jaren denk je dat jezelf niet aardig of mooi bent. Dit terwijl het de energie van een andere persoon betreft. Deze misplaatste overtuiging zorgt er nog steeds voor dat je onbewust continue andere mensen aan het helpen bent of mooie producten of kunst aan het maken bent. De belangrijkste hoofdpijn oorzaken is die lage eigenwaarde welke continue vergroot dient te worden. Het is de belangrijkste oorzaak voor aanvallen, vaak over meerdere generaties aanwezig in de familie.

Oorzaak Migraine 2 geraakt in kindertijd of tijdens een ongeluk

Dit betekent dat de vorm en structuur in je hoofd in het verleden is geraakt en vervolgens is ontzet. Dit kan komen doordat je op je hoofd bent gevallen vanuit een klimrekje, een auto ongeluk of een hersenschudding doordat je bijvoorbeeld keihard een bal op je hoofd hebt gekregen.

Ik ken vele patiënten welke zich direct deze gebeurtenissen voor de geest konden halen toen ik er naar vroeg. Ze hadden hier nooit aan gedacht en het in verband gebracht met hun migraine aanvallen of ander type hoofdpijn. Een heel klein stukje geheugen komt dan weer naar boven. Dit is 1 van de grootste oorzaken van migraine aanvallen en van alle typen hoofdpijnen. En het goede nieuws is dat het relatief eenvoudig kan worden verholpen met een aantal specifieke instructies.

Samenvatting migraine oorzaken

Een aanval als gevolg van eten of luchtdruk verandering manifesteert zich meestal al op de leeftijd van een kind. De pijn als gevolg van de vernauwing van bloedvaten in het hoofd is niet de oorzaak. Het is naar mijn inziens een symptoom. Hierdoor zijn medicijnen naar mijn inziens ook symptoombestrijding. Een fysiek ongeluk uit de vroege kindertijd of later in jouw leven waarbij het hoofd een flinke klap heeft gemaakt is de belangrijkste en het makkelijkst te behandelen oorzaak van migraine. Kijk bi migraine symptomen als je niet zeker weet of je dit hebt. Een emotioneel trauma van een volwassen persoon welke boosheid of kritiek heeft afgereageerd op jou is de tweede oorzaak migraine !